× Logo RICKY Bus ombouwen Home Te koop - Buscamper Mercedes Vito Geschikte bus voor ombouwen naar camper Wat kost een bus ombouwen naar camper? Wegenbelasting camper omhoog Contact met RICKY®
Geschikte bus voor ombouw tot camper

Bus ombouwen naar camper kosten

Wat kost een bus ombouwen naar camper?

Wat zijn de kosten voor het ombouwen van een bus naar camper? Een vraag die vaak voorbij komt, en niet zo eenvoudig te beantwoorden is. De kosten van de ombouw zijn afhankelijk van de grootte van je reisgezelschap en het gewenste comfort van de bus. Lees ook ons artikel over geschikte bussen voor ombouw tot camper. RICKY heeft ruime ervaring met bus ombouwen, en we helpen je graag op weg bij deze belangrijke keuze.

De kosten van een bus ombouw totcamper zijn grofweg onder te verdelen in twee categoriën;

  1. De aanschaf van de bus
  2. De eisen voor comfort en inrichting

Wat is BPM en wat zijn de kosten daarvan?

Voordat we verder ingaan op de kosten van een bus, is het belangrijk om te weten dat er in sommige gevallen nog BPM voor de bus moet worden betaald.
BPM is de Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen. Koopt u in Nederland een personenauto, motor of een bestelauto? Of importeert u een personenauto, motor of bestelauto? Dan betaalt u bpm. BPM voor kampeerauto's wordt berekend over de netto catalogusprijs. Op de website van de belastingdienst staat een calculator.

Over het algemeen worden er bedrijfsbussen omgebouwd tot camper. Wanneer de bus op camper kenteken wordt gezet, en dus geen bedrijfsbus meer is, zal er een restant BPM verschuldigd zijn. Vraag vooraf bij de Belastingdienst op wat de verschuldigde BPM zal zijn, en houdt hiermee rekening voor het totale budget.

Bron: Belastingdienst - BPM betalen.


De aanschaf van de bus

De grootste kostenpost is het aanschaffen van een geschikte bus. De kosten zijn afhankelijk van de comforteisen, grootte van het reisgezelschap, kilomterstand, bouwjaar, conditie en formaat van de bus. Wil je meer infomatie over het kizen van een geschikte bus? Lees van ons artikel geschikte bussen voor ombouw tot camper.
Wij adviseren om een degelijke bus te kopen. Je gaat waarschijnlijk veel kilomteres maken met je camper, dus het chassis en de technische functionaliteiten moeten in orde zijn.
Ben je niet zeker van je zaak? Laat een garagebedrijf de bus controleren.

De eisen voor comfort en inrichting

Het comfort van een bus wordt veelal bepaald door technische snufjes en standaard interieur van de bus. Een bus met een automatische transmissie is doorgaans duurder van een handgeschakelde versnellingsbak. Wil je graag stoelen met lederen bekleding? Ook dergelijk comfort drijft de aanschafprijs omhoog.

Vervolgens gaan we de bus inrichten en ombouwen tot camper. Bij de inrichting worden een aantal zaken welke ook van invloed zijn op de prijs. Het gaat hier over zaken als;

  • Een standkachel voor verwarming
  • Een vast ingebouwd koelkastje
  • Een extra huishoudaccu
  • Luxe afwerking van kastjes
  • Draaiplateaus onder de voorstoelen
  • Een wc en/of een douche
  • Zonnepanelen voor gratis energie

Is je interesse gewekt?
Neem contact met ons op om je wensen door te spreken en een offerte op te stellen. We denken graag met je mee.